Επίσκεψη των επωφελούμενων του Οικοτροφείου του «Καρελλείου-Μονάδα Alzheimer» στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παλαιά Πεντέλη

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, οι επωφελούμενοι του Οικοτροφείου του «Καρελλείου-Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Παλαιά Πεντέλη.

Η Ιερά Μονή κτίστηκε το 1578 από τον Άγιο Τιμόθεο επίσκοπο Ευρίππου και υπήρξε κέντρο παιδείας την εποχή της Τουρκοκρατίας, ενώ στους χώρους του μοναστηριού διασώζεται το κρυφό σχολειό. Σήμερα η Μονή διαθέτει μουσείο και βιβλιοθήκη, ενώ στην ανατολική πλευρά της λειτουργεί από το 1969 το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι επωφελούμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής καθώς και του Διορθοδόξου Κέντρου, και είχαν την ευκαιρία να προσευχηθούν και να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες του Καθολικού, ορισμένες από τις οποίες έχουν φιλοτεχνηθεί από τον Φώτη Κόντογλου ενώ στην συνέχεια τους προσφέρθηκε κέρασμα.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των κοινωνικών δραστηριοτήτων της δομής, καθώς και της ενίσχυσης του θρησκευτικού πνεύματος των επωφελούμενών της.