Ομιλία από το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με θέμα Άγχος και Κατάθλιψη στην Τρίτη Ηλικία

Στα πλαίσια της συστηματικής συνεργασίας του κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Νεάπολης με το Δήμο Χερσονήσου/γραφείο κοινωνικής πολιτικής με το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου-ΚΑΠΗ, την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΧ) – ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας omilia agxos1Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα το άγχος και η κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία. Η δράση αυτή που αφορούσε την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας υλοποιήθηκε από την ψυχολόγο του Κέντρου Ημέρας Αποστολάκη Πόπη και την κοινωνική λειτουργό Γαρεφαλάκη Μαρία.

Οι βασικοί άξονες της παρουσίασης ήταν τα συνήθη συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους στους ηλικιωμένους, οι παράγοντες που σχετίζονται με την εκδήλωση προβλημάτων ψυχικής υγείας στην ηλικιακή αυτή ομάδα καθώς επίσης και οι προστατευτικοί παράγοντες που συντελούν στη διατήρηση της λειτουργικότητας και της αυτονομίας τους.

Η συμμετοχή ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και το ενδιαφέρον των ωφελουμένων υπήρξε εξίσου έκδηλο. Διατυπώθηκε πλήθος ερωτημάτων και αποτέλεσε αφορμή για μια εποικοδομητική συζήτηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Τέλος, προτάθηκαν νέα θέματα προς συζήτηση από τους συμμετέχοντες για τον επόμενο κύκλο ομιλιών τους προσεχείς μήνες.