Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» μαζί με τρεις Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης στο πλευρό αδύναμων οικογενειών

Στο πλευρό αδύναμων οικονομικά οικογενειών της Κρήτης στέκεται  ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με τρείς Ιερές Μητροπόλεις της μεγαλονήσου.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κωνσταντίνος Δήμτσας μαζί με την  Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων  και την Ιερά Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου και το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο παρείχαν  βοήθεια με δέματα τροφίμων ενώ σε συνεργασία με  την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου  υλοποιήθηκε εκστρατεία ενημέρωσης για την άνοια στην Νεάπολη Κρήτης .

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Ημέρας Ψυχικά Ασθενών Νεάπολης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών την Τετάρτη 12 Ιουλίου, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και την Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου.

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» πραγματοποίησε στην Νεάπολη, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου».

Η ομιλία διεξήχθη στην αίθουσα του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στον Αγ. Νικόλαο και την παρακολούθησαν δεκάδες άτομα. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας  ευχαρίστησε για την συνεργασία τους Μητροπολίτες Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων  κ. Ειρηναίο, Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο και  Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο επισημαίνοντας ότι η «Αποστολή» με την Εκκλησία της Κρήτης έχει άριστους δεσμούς και πως η μεγαλόνησος, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου,  αποτελεί σημείο αναφοράς στο σχεδιασμό των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων.

Και αυτή η προσφορά της «Αποστολής» στις ακριτικές περιοχές πραγματοποιήθηκε και με την στήριξη της AEGEAN AIRLINES.