Ενημερωτικές δράσεις στην «ΕΣΤΙΑ»

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενημερώθηκαν στις  20/9/2017, στο χώρο του ξενώνα από παιδίατρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, πάνω σε ζητήματα λοιμωδών νοσημάτων και συγκεκριμένα για τις τρεις μορφές ηπατίτιδας (Α,Β και C).

Η ενημέρωση έγινε μέσω χρήσης Η/Υ και παρουσίασης σε μορφή PDF διαφανειών από το εξειδικευμένο προσωπικό του ΚΕΕΛΠΝΟ, με μετάφραση από τον διερμηνέα του ξενώνα και βοήθησε τα παιδιά να εκφράσουν απορίες και να προβληματιστούν πάνω στα συγκεκριμένα θέματα.

Το επιστημονικό προσωπικό του ξενώνα θα συνεχίσει της δράσεις ενημέρωσης πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία της υγείας των ανηλίκων φιλοξενούμενων μέσα από την ανάπτυξη ενός ευρύτερου δικτύου συνεργασιών με φορείς που υλοποιούν προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε παρόμοια θέματα.

H λειτουργία του Ξενώνα Εστία υλοποιείται  στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης» στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» στο πλαίσιο της δράσης  με τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ΕΣΤΙΑ από την Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5008938»