Ψυχαγωγική επίσκεψη στο φράγμα της λίμνης του Μαραθώνα από το «Καρέλλειο»

Σήμερα, οι επωφελούμενοι του Οικοτροφείου του «Καρέλλειου-Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το φράγμα της λίμνης Μαραθώνα, το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή ύδρευσης του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Το φράγμα κατασκευάστηκε τα έτη 1926-1929, βρίσκεται επί του ποταμού Χαράδρου, στο σημείο που διασταυρώνεται με τον ποταμό Βαρνάβα και απέχει 8 χλμ από την πόλη του Μαραθώνα. Παράλληλα αποτελεί και ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, όπου μπορούμε να ξεφύγουμε από την ρουτίνα της καθημερινότητας της πόλης.

Οι επωφελούμενοι, συνοδεία προσωπικού της Μονάδας, περιηγήθηκαν στην περιοχή του φράγματος, ενημερώθηκαν για την ιστορία της κατασκευής του και απόλαυσαν την λίμνη από κοντά.

Στη συνέχεια η επίσκεψη έκλεισε με ένα ρόφημα σε αναψυκτήριο πλησίον του φράγματος, με την πανέμορφη θέα της λίμνης και παράλληλα με συζητήσεις σχετικά με την πλούσια ιστορία της περιοχής του Μαραθώνα.

Οι δράσεις τέτοιου τύπου, συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση των επωφελούμενων, στα πλαίσια των ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων της Μονάδας.