Εκπαιδευτικές επισκέψεις των Ανηλίκων Προσφύγων του Ξενώνα «ΕΣΤΙΑ»

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται αλλά και των προσπαθειών του επιστημονικού προσωπικού του ξενώνα για την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών, παρακολούθησαν στις 27/9/2017 την προβολή της ταινίας  Kingsman (ο Χρυσός Κύκλος) στον κινηματογράφο Village cinemas στο Metro Mall στη πόλη του Αγίου Δημητρίου. Η ταινία φαίνεται ότι άρεσε στα παιδιά καθώς σε όλη τη διάρκεια της προβολής της,  ήταν προσηλωμένα ενώ παρόλες τις δυσκολίες που υπήρξαν λόγω της αγγλικής γλώσσας, φάνηκε ότι διασκέδασαν και κατανόησαν την υπόθεση.

Ακόμη στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται, επισκέφτηκαν στις 29/9/2017 το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού  για τη «Βραδιά του ερευνητή». Πρόκειται για μια από τις πιο μεγάλες γιορτές για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Τα παιδιά του ξενώνα που συνοδεύτηκαν από το εκπαιδευτικό προσωπικό ,ενθουσιάστηκαν με την παρουσία τους στο χώρο, συμμετείχαν σε πειράματα και δρώμενα ειδικά σχεδιασμένα για μαθητές και τους δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουν από κοντά ευρύτερες γνώσεις πάνω σε θέματα φυσικής, χημείας και τεχνολογίας.

H λειτουργία του Ξενώνα Εστία υλοποιείται  στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης» στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» στο πλαίσιο της δράσης  με τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ΕΣΤΙΑ από την Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5008938»