Δράσεις για την άνοια από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Το επιστημονικό προσωπικό της  Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας  του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Τζανακάρη Αθανασία (επιμελήτρια Α’ Γενικής Ιατρικής του Κέντρο Υγείας Μουζακίου –Π.Ι. Αγναντερού), στα πλαίσια «Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Κοινού για την Άνοια», πραγματοποίησε  στο Περιφερειακό Ιατρείο του Αγναντερού Καρδίτσας τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου το πρωί  δωρεάν  Τεστ Μνήμης.

Draseis_Anoia_Kiniti Monada Karditsas1Συγκεκριμένα οι Αναγνωστοπούλου Όλγα και Στάμου Ειρήνη, Ψυχολόγοι της Κινητής Μονάδας Καρδίτσας, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης,  προφύλαξης και ανίχνευσης των κατοίκων του Αγναντερού, πραγματοποίησαν δωρεάν Τεστ Μνήμης.

Ας μη ξεχνάμε πως σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν 160.000 ασθενείς με άνοια. Λόγω της συνεχούς αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης, οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050, με συνέπεια οι ασθενείς με άνοια παγκοσμίως να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια και οι φροντιστές τους τα 200 εκατομμύρια. Η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή της περιλαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή, τις μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο τους ασθενείς και τέλος την εκπαίδευση και τη στήριξη των φροντιστών και των οικογενειών τους, καθώς το μεγάλο βάρος της φροντίδας πέφτει σ αυτούς.

Να υπενθυμίσουμε πως στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, που βρίσκεται στη Τρικάλων 183, μπορείτε καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 το πρωί  με 5:00 το απόγευμα να προγραμματίσετε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 24410-22310 και να κάνετε Τεστ Μνήμης ΔΩΡΕΑΝ.