Τεστ Μνήμης και ομιλία για την Άνοια από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Το επιστημονικό προσωπικό της  Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας  του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ του δήμου Καρδίτσας και πραγματοποίησε Τεστ Μνήμης και ομιλίας σχετική με την Άνοια.

Συγκεκριμένα η Αναγνωστοπούλου Όλγα ψυχολόγος και η Ιωάννα Χιώτη Κοινωνική Λειτουργός της Κινητής Μονάδας Καρδίτσας  έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός του ότι η Άνοια  αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ιατρικές και κοινωνικές προκλήσεις στην εποχή μας, δεν είναι μια μεμονωμένη πάθηση αλλά ένα σύνδρομο, ένα σύνολο συμπτωμάτων και χαρακτηρίζεται από προοδευτική έκπτωση στις διανοητικές και κοινωνικές ικανότητες σε βαθμό που επηρεάζεται η καθημερινή λειτουργικότητα ενός ατόμου. Επισήμαναν πως η παροχή φροντίδας είναι μία πηγή έντονου στρες για την οικογένεια του ανθρώπου με άνοια. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι οικογένειες χρονίως πασχόντων έρχονται αντιμέτωπες με πολλά προβλήματα που αφορούν τον τρόπο ζωής τους και τις ισορροπίες μέσα στην οικογένεια. Το συναισθηματικό, σωματικό, κοινωνικό και οικονομικό φορτίο είναι πολλές φορές δυσβάσταχτο.

Και σίγουρα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  μπορεί η μνήμη των ηλικιωμένων να ξεθωριάζει, το περπάτημα τους να επιβραδύνεται, αλλά μέσα τους είναι οι ίδιο άνθρωποι: μην τους αφήσεις να φύγουν, μην τους ξεχνάς.

Να υπενθυμίσουμε πως στην Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας, που βρίσκεται στη Τρικάλων 183, μπορείτε καθημερινά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 9:00 το πρωί  με 5:00 το απόγευμα να προγραμματίσετε το ραντεβού σας στο τηλέφωνο 24410-22310 και να κάνετε Τεστ Μνήμης ΔΩΡΕΑΝ.