«Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες» από το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας, το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, πραγματοποίησε δράση σε κεντρικά σημεία του νησιού με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα ψυχικής υγείας.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν οι «Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες» και με ποιο τρόπο μπορούμε να τις παρέχουμε. Ακολούθησε προφορική ενημέρωση και παροχή έντυπου υλικού από τα μέλη και το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας προς το κοινό.

Η δράση στέφθηκε με επιτυχία καθώς η επαφή των επωφελούμενων του κέντρου με την κοινότητα αφενός συμβάλει στην καλλιέργεια και εξέλιξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, στην ενίσχυση της  αυτοπεποίθησης και του αισθήματος συνεργασίας και αφετέρου στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει συχνά τους ψυχικά πάσχοντες.

Τη δράση συντόνισαν η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας, Τζούμα Ευαγγελία ψυχολόγος, οι κοινωνικοί λειτουργοί Κουτελάκη Βασιλική και Αγρογιάννης Δημήτριος και ο εργοθεραπευτής Αλαΐσκας Θωμάς.

psychologikes-protes-voitheies