Πολιτιστικές επισκέψεις των επωφελούμενων του Ξενώνα «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Οι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται αλλά και των προσπαθειών του επιστημονικού προσωπικού του ξενώνα για την κοινωνική ενσωμάτωση των παιδιών, επισκέφτηκαν την στις  31 Οκτωβρίου 2017 την ιστορική περιοχή του κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα τη περιοχή του Μοναστηρακίου.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, έμαθαν για την ιστορία των μνημείων και περιπλανήθηκαν στα γραφικά σοκάκια της Αρχαίας Αγοράς.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε το επιστημονικό προσωπικό του ξενώνα στα παιδιά, σε παραδοσιακό εστιατόριο της πλατείας Μοναστηρακίου.

H λειτουργία του Ξενώνα Εστία υλοποιείται  στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος «Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης» στον Ειδικό Στόχο «Άσυλο» στο πλαίσιο της δράσης  με τίτλο «Λειτουργία Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων ΕΣΤΙΑ από την Α.Μ.Κ.Ε ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5008938»