Τουρνουά μπάσκετ από το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ για την κοινωνική επανένταξη

Τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 διοργανώνουν το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ και το Εργασιακό Πρωτάθλημα «Μπάσκετ Νίκος Γκάλης» του Εργατικού Κέντρου Αθήνας την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 στις 11:30 π.μ. στο κλειστό γήπεδο «Παναγιώτης Σαλπέας» (Τέρμα Ακτής Ξαβερίου, Πειραιάς).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επιχειρήσεων και εργοδοτικών φορέων, ώστε να υποστηρίξουν την ένταξη των μελών του θεραπευτικού προγράμματος στην αγορά εργασίας.

Το τουρνουά πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Θα προηγηθεί συνάντηση των εκπροσώπων των διοργανωτών και των επιχειρήσεων με το προσωπικό και μέλη του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ στο Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης (10:30 π.μ. – 11:30 π.μ., Κολοκοτρώνη 93, Πειραιάς).

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ αποτελεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών στον Πειραιά για τη θεραπεία και πρόληψη της εξάρτησης. Απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, καθώς και τις οικογένειές τους, προσφέροντας, ανάλογα με τις ανάγκες, προγράμματα πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Οι μονάδες του, διαμονής και εξωτερικής παρακολούθησης, βρίσκονται στον Πειραιά, την Ελευσίνα, τη Σαλαμίνα και τη Μυτιλήνη.

Στις υπηρεσίες του θεραπευτικού προγράμματος περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων πρόγραμμα εκπαίδευσης-κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ λειτουργεί Γραφείο Διασύνδεσης για την υποστήριξη της ένταξης στην αγορά εργασίας. Στον Πειραιά έχει δημιουργηθεί επίσης πρότυπη μονάδα κοινωνικής επανένταξης, που διαθέτει Ξενώνα δυναμικότητας 30 θέσεων και στέκι δημιουργικής απασχόλησης.

Περισσότερες πληροφορίες: Κέντρο Ενημέρωσης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ Ανδρούτσου 63 Πειραιάς Τηλ :210 4220708 www.kethea-nostos.gr email : info@kethea-nostos.gr

Πηγή: health.in.gr

kethea