Καθόλου «ευτυχισμένες» δεν αισθάνονται οι 4 ευρωπαϊκές χώρες «της κρίσης», με πρώτη την Ελλάδα

Σε καμία άλλη χώρα του κόσμου, πλην της Αιγύπτου, δεν καταγράφηκε πιο ραγδαία μείωση της ευτυχίας τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την «Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας του 2013» για 156 χώρες, όσο αυτή που σημειώθηκε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Έθνος που παραθέτει τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 70η θέση μεταξύ 156 χωρών, για την περίοδο 2010 – 2012.

Με πιο ραγδαίους ρυθμούς η ευτυχία φαίνεται να εγκατέλειψε την Αίγυπτο, δεύτερη έρχεται η Ελλάδα, ενώ η Ισπανία έχει την έκτη μεγαλύτερη μείωση, η Ιταλία την όγδοη και η Πορτογαλία την 12η.

Όσον αφορά τον μέσο όρο που είναι 5,1 (με «άριστα» το 10), η Ελλάδα βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα με 5,4. Πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο είναι η Δανία με 7,7 και ακολουθούν η Νορβηγία, η Ελβετία, ηΟλλανδία και η Σουηδία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στην Ευρώπη, η μεγαλύτερη μείωση ευτυχίας καταγράφηκε στις τέσσερις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση, δηλαδή την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Από τις χώρες της ευρωζώνης, η Πορτογαλία βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο ευτυχίας από την Ελλάδα (85η).

Πηγή: nooz.gr