Ο Αρχιεπίσκοπος στη Πρότυπη Μονάδα Αντιμετώπισης της Νόσου Αλτσχάιμερ της «Αποστολής»

» Όταν μια κοινωνία αδιαφορεί για τους ηλικιωμένους της, παύει να είναι πολιτισμένη. Η διακονία της «Αποστολής» για τους ανθρώπους που πάσχουν από Αλτσχάιμερ μας κάνει περήφανους. Σημασία δεν έχει μόνο να προσφέρεις ένα ποτήρι νερό, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο το δίνεις και αυτό».  Την δήλωση αυτή έκανε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ.Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του στο Κέντρο Αλτσχάιμερ της » Αποστολής».

Arxiepiskopos@AlzheimerΤον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, όπου τους υποδέχθηκε η Υπεύθυνη του Κέντρου κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου με το προσωπικό. Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τους χώρους του Ιδρύματος, όπου φιλοξενούνται άτομα με άνοια, τα οποία και ευλόγησε.

Μετέπειτα παρετέθη γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου  και στη συνέχεια η υπεύθυνη κ. Κατερίνα Ευθυμιοπούλου του προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο.

Στη Μονάδα παρέχεται η δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών, λειτουργεί Κέντρο Ημέρας ανοϊκών ασθενών και Ιατρείο Μνήμης.