Η Υφυπουργός Υγείας στη Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «Αποστολής»

Ακολουθώντας τον οδικό χάρτη που έχει σχεδιαστεί για την Ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα τα τελευταία χρόνια, η κ. Κατερίνα Παπακώστα, Υφυπουργός Υγείας  πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Στον ευαίσθητο χώρο της Ψυχικής Υγείας πρέπει κανείς να βλέπει με τα μάτια της Καρδιάς, γιατί το ουσιώδες δεν το βλέπει με τα μάτια» επικαλέστηκε η κ. Παπακώστα μιλώντας με το προσωπικό της Κινητής Μονάδας και υπογράμμισε  ότι προτεραιότητα είναι η απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ψυχικώς πασχόντων.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός στους εργαζόμενους της Κινητής Μονάδας στόχος της είναι η ανάπτυξη Κοινοτικών  Υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας, με απώτερο σκοπό την αλλαγή νοοτροπίας και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τον κοινωνικό αποστιγματισμό  των Ψυχικώς πασχόντων και  η δημιουργία περισσότερων ΚΟΙ.Σ.Π.Ε. (Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης) στη χώρα, στους οποίους απασχολούνται πρώην λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, και δεσμεύτηκε να εγκρίνει την ίδρυση και λειτουργία ενός στην Καρδίτσα.