Συμμετοχή των επωφελούμενων της Μονάδας Alzheimer σε τεστ δεξιοτήτων οδήγησης

Την  Παρασκευή 6  Φεβρουαρίου 2015,  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία,  στο Καρέλλειο-Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τεστ δεξιοτήτων οδήγησης ειδικά για ηλικιωμένους σε συνεργασία με την καθηγήτρια εφαρμογών του Τ.Ε.Ι Εργοθεραπείας κ.Κατσούρη στα πλαίσια εκπόνησης  διδακτορικού-ερευνητικού προγράμματος.

Στο τεστ συμμετείχαν επωφελούμενοι του Κέντρου Ημέρας της Μονάδας οι οποίοι είναι εν ενεργεία οδηγοί.

Σκοπός του ερευνητικού προγράμματος είναι να οδηγηθούμε σε  ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την ικανότητα οδήγησης ατόμων της  τρίτης ηλικίας με ή χωρίς στοιχεία παθολογίας.

Σίγουρα όλοι έχουν κάποιον συγγενή ή φίλο που είναι άτομο μεγαλύτερης ηλικίας και οδηγεί. Πιθανόν κάποιοι να έχουν προβληματιστεί για την οδηγική του ικανότητα, χωρίς όμως να γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να προσεχθεί και να επισημανθεί. Μέσα λοιπόν από αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα δίνονται απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και δημιουργείται ένα σωστότερο πλαίσιο προσέγγισης στο τομέα Τρίτη Ηλικία και οδήγηση.

Ευχαριστούμε την καθηγήτρια κ. Κατσούρη, η οποία έδωσε τη δυνατότητα στους επωφελούμενους του Κέντρου Ημέρας του Καρελλείου μέσα από το τέστ, να αξιολογήσουν και να κατανοήσουν σε πιο επίπεδο βρίσκεται η οδηγική τους ικανότητα.