Εισήγηση από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας Χίου της «Αποστολής» στις Σχολές Γονέων της Ι.Μ. Χίου Ψαρών και Οινουσσών

Ειδικός Επιστήμονας από το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  παρουσίασε την εισήγηση του στις Σχολές Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και  Οινουσσών για το μήνα Ιανουάριο, με θέμα  «Διαδίκτυο και Συμπεριφορές Εξάρτησης στους Εφήβους».

Στην εν λόγω ομιλία έγινε αναφορά σε θεματικές όπως η εφηβεία, τα διαδραστικά παιχνίδια μέσω διαδικτύου, ο κυβερνοεκφοβισμός και παρουσιάστηκαν  ερευνητικά στοιχεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Η εν λόγω ενημερωτική  δράση πραγματοποιήθηκε σε 3 ενοριακά κέντρα της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και  Οινουσσών, του Τομέα Ποιμαντικής, Γάμου & Οικογένειας κατά το χρονικό διάστημα 12/01/2015 έως 19/01/2015.

Ο στόχος του προγράμματος της λειτουργίας των Σχολών Γονέων είναι το να έχει ο κάθε γονέας την ευκαιρία να ακούσει κάποια υποστηρικτικά της ζωής λόγια, αλλά και τη δυνατότητα να καταθέσει τις απορίες του και τις δυσκολίες που συναντά μέσα στον οικογενειακή και κοινωνική ζωή.

Σε αυτές τις ιδιαίτερα εποικοδομητικές συναντήσεις  επιστημονικό προσωπικό από το Κέντρο Ημέρας της  «Αποστολής»  συνεπικουρεί στην στήριξη γονέων και στην ενημέρωση για την αντιμετώπιση καθημερινών δύσκολων προγραμμάτων.