Ημερίδα Δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  εταίρο της ΑΣ «Πεντελικόν», η Ημερίδα Δικτύωσης για την κοινωνική επιχειρηματικότητα στους Δήμους – μέλη του ΣΠΑΠ, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων – μελών του ΣΠΑΠ» από την ΑΣ «Πεντελικόν».

Στην Ημερίδα συμμετείχαν  ωφελούμενοι του προγράμματος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων της Αναπτυξιακής Σύμπραξης και άλλων Αναπτυξιακών Συμπράξεων, της Κοινωνίας των Πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων.

Τα θέματα που παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ήταν τα βήματα ίδρυσης των Κοιν.Σ.Επ., οι δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξής τους σε τοπικό επίπεδο, η κοινωνική οικονομία στην Ευρώπη, οι εναλλακτικές πιστώσεως και η μικροπίστωση ως πρακτική κοινωνικής οικονομίας, ενώ το έργο τους παρουσίασαν Κοιν.Σ.Επ.. Με το πέρας των εισηγήσεων δόθηκε χρόνος για ερωτήματα από το κοινό με σκοπό να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού Όρους, κ Βλάσσης Σιώμος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου, κα Ρένα Χαλιώτη και η Διευθύντρια Προγραμμάτων & Διεθνούς Συνεργασίας της «Αποστολής», Δρ. Βασιλική Λεοντάρη τονίζοντας  την σημασία  της συνεργασίας και της δικτύωσης μεταξύ φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του ιδιωτικού τομέα με σκοπό την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην μάχη για την καταπολέμηση της ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ Γεώργιος Βουρλάκης, Υπεύθυνος Προγραμμάτων από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, η κα Ματίνα Κανάκη, Μέντορας κοινωνικής επιχειρηματικότητας και Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Η Εκάτη», ο κ Σύρος Κοσκοβόλης, από τη Μονάδα προγραμματισμού, σχεδιασμού, ωρίμανσης και υλοποίησης εθνικών και κοινοτικών προγραμμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η κα Δώρα Ντούλια, οικονομολόγος, Σύμβουλος/Εμπειρογνώμονας σε θέματα κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικών επιχειρήσεων, ο κ Νικόλαος Γιαννούλης, Πρόεδρος της Κοιν.Σ.Επ. «Έλευσις» και η κα Αιμλία Δούκα, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Διαχείρισης κοινωνικών προγραμμάτων από το Περιοδικό Δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ». Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης από την «Αποστολή».