Εκστρατεία ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer

Στα πλαίσια της αδελφοποίησης του «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟΥ – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Παθήσεων» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το «ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ Θεραπευτήριο» της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου, οργανώνεται εκστρατεία ενημέρωσης για τη Νόσο Alzheimer.

Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν δωρεάν τεστ μνήμης στο «ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ Θεραπευτήριο» σε όσους ενδιαφέρονται να εξεταστούν και είναι άνω των 60 ετών.

Την ίδια ημέρα και ώρα 18:30 μ.μ. έως  21:00 μ.μ. στο «Φαλδάμειο» Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου θα διεξαχθεί Σεμινάριο ενημέρωσης για τη νόσο Alzheimer,  το οποίο απευθύνεται σε φροντιστές ανοϊκών ασθενών, επαγγελματίες υγείας, φοιτητές, εθελοντές και λοιπούς ενδιαφερόμενους. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοηθεί η ιδιαιτερότητα της νόσου, να περιγραφούν τα πρώτα συμπτώματα  να δοθούν συμβουλές οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τόσο των ασθενών όσο και των φροντιστών τους και να απαντηθούν τυχόν ερωτήματα.

Τη Κυριακή 29 Μαρτίου  2015 η επιστημονική ομάδα του «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟΥ – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Παθήσεων» θα προβεί σε εκπαίδευση του προσωπικού του «ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟΥ Θεραπευτηρίου» για θέματα σχετικά με την άνοια και τη διαχείριση ατόμων με ανοϊκή συνδρομή, ενώ θα χορηγήσει νευροψυχολογικές δοκιμασίες στους ενοίκους του Θεραπευτηρίου.

Drasi_Alzheimer