Η «Αποστολή» στις γειτονιές της Αθήνας κοντά στους αστέγους

Στις γειτονιές των άστεγων της Αθήνας βρέθηκαν, κάθε βράδυ, την Μεγάλη Εβδομάδα κλιμάκια του Φιλανθρωπικού  Οργανισμού »Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εθελοντές και εργαζόμενοι επισκέπτονταν καθημερινά περιοχές της Ομόνοιας, της πλατείας Κουμουνδούρου, του Συντάγματος, του Μεταξουργείου, κ.α., προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας που δεν έχουν κατοικία.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιεί το πρόγραμμα » Αποστολή» στους αστέγους με γνώμονα την ανακούφιση του πλησίον που ζει και προσπαθεί να επιβιώσει μόνος, και ξεχασμένος από την κοινωνία και πολλές φορές από τους ίδιους τους συγγενείς, τους »δικούς» τους ανθρώπους…

«Δεν είναι η πρώτη φορά» αναφέρει  ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας που ήταν και ο επικεφαλής των κλιμακίων, που »γινόμαστε μάρτυρες και κοινωνοί της πλήρους εγκατάλειψης συνανθρώπων  μας που βιώνουν  το δικό τους δράμα απομονωμένοι, μόνοι, ξεχασμένοι  και πεινασμένοι, σκυθρωποί, ψάχνοντας λίγο σκοτάδι μακριά από τα φώτα, να ξαποστάσουν, να κοιμηθούν στο δικό τους καταφύγιο»….

Σε σχέση με πέρσι τα κλιμάκια της » Αποστολής» εντόπισαν περισσότερους άστεγους, η πλειοψηφία των οποίων, βρέθηκαν στο δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η «Αποστολή» καλύπτει, κάθε μήνα, τις ανάγκες 56.000 οικογενειών προσπαθώντας να κάνει πράξη το όραμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου να μην μείνει κανείς συνάνθρωπος μας, αυτή τη δύσκολη περίοδο για τον τόπο, χωρίς φαγητό , γιατρό και φάρμακα.