Δράσεις ευαισθητοποίησης του Κέντρου Ημέρας Αργοστολίου της «Αποστολής» για το Bullying

Στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης των Δομών Ψυχικής Υγείας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με θέμα το Bullying , το Κέντρο Ημέρας Αργοστολίου διεξήγαγε Διημερίδα με θέμα: «Bullying και άλλες μορφές επιθετικότητας».

Στο Θέατρο «Κέφαλος» πραγματοποιήθηκε ομιλία σε μαθητές ΕΠΑΛ και  Δημοτικού με Θέμα το Bullying, τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης  από την Νοσηλεύτρια του Κέντρου Αιμιλία Βουκελάτου.

Σε κεντρικό σημείο του Αργοστολίου  έγινε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας για το θέμα αυτό μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό σχετικό με το θέμα από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου, Βρεττού Γεωργία και από την Νοσηλεύτρια του Αιμιλία Βουκελάτου. Πραγματοποιήθηκε  επίσης Workshop για εκπαιδευτικούς/γονείς από την ψυχολόγο του Κέντρου Γιαννάκη Ρεγγίνα και  Ομιλία στο Θέατρο «Κέφαλος» με θέμα: «Bullying και άλλες μορφές επιθετικότητας».

Παρουσιάστηκαν  θέματα όπως : Κατανόηση του φαινομένου της επιθετικότητας, εκφοβισμός, Ενδοοικογενειακή Βία, Σεξουαλική κακοποίηση, Αυτοκτονία- Ετεροκτονία, Stalking (Παραφύλαξη), Microaggression («Λεπτή» Διάκριση) από τους εργαζόμενους του Κέντρου :Θεολόγο Γιώργο, Βρεττού Γεωργία και Γιαννάκη Ρεγγίνα καθώς και από τον καλεσμένο Ανάργυρο Κουμπαρέλη, Καθηγητή Εφαρμογών στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων & Επικοινωνίας του ΑΤΕΙ Ιόνιων Νήσων.

Στο τέλος της Ημερίδας παρουσιάστηκε Θεατρικό δρώμενο από μαθήτριες της 2ας Λυκείου του  2ου Λυκείου Αργοστολίου και από το Καλλιτεχνικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΜΑΣΚΕΣ» καθώς και βίντεο με θέμα το Bullying από διάφορα σχολεία της χώρας. Επίσης, μοιράστηκε σχετικό ερωτηματολόγιο στους παρευρισκόμενους προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα σχετικά με το επίπεδο ευαισθητοποίησης του κόσμου για το φαινόμενο.

Το Κέντρο Ημέρας είχε πραγματοποιήσει ενημερώσεις σε σχολεία και το μήνα Μάρτιο.