Επίσκεψη ενοίκων του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» στο «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο»

Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2014 οι ένοικοι του «Καρέλλειου – Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  επισκέφθηκαν το «Αττικό Ζωολογικό Πάρκο» στα Σπάτα Αττικής.

Οι  επωφελούμενοι συνοδευόμενοι από το προσωπικό της Μονάδας  είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την επιμορφωτική και συνάμα ψυχαγωγική εμπειρία της γνωριμίας, με μερικά από τα πιο όμορφα και σπάνια είδη ζώων που κατοικούν στον πλανήτη, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του κόσμου και του φυσικού περιβάλλοντος που διαβιούμε. Να ενημερωθούν για την ανάγκη προστασίας της βιοποικιλότητας και να ενημερωθούν για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ζωικού βασιλείου.

Οι  επωφελούμενοι συνοδευόμενοι από το προσωπικό της Μονάδας περιηγήθηκαν στους χώρους του «Αττικού Πάρκου» παρατηρώντας διαφόρων ειδών ζώα. Επίσης, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα εξαιρετικό θέαμα 14  δελφινιών που φιλοξενούνται στο Πάρκο και εντυπωσιάστηκαν από τον δυνατό δεσμό αυτών με τους εκπαιδευτές τους.

Η είσοδος μας ήταν ευγενική χορηγία των ιδιοκτητών του «Αττικού Ζωολογικού Πάρκου», τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την συμβολή τους στο σημαντικό κοινωνικό και θεραπευτικό έργο του «Καρέλλειου».

Μετά την επίσκεψη ακολούθησε δείπνο σε ταβέρνα του Χαλανδρίου.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος κοινωνικοποίησης των ενοίκων, πρόγραμμα το οποίο έχει πολύ σημαντικά ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των ανοϊκών ατόμων, αλλά και πολλά οφέλη στην ανάπτυξη των νοητικών τους λειτουργιών.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά των εθελοντριών ψυχολόγων της Μονάδας μας, τις οποίες ευχαριστούμε θερμά.