Βραβεύτηκε το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της «Αποστολής» σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος

Για την προσφορά του στα παιδιά και για το πολύτιμο κοινωνικό του έργο, βραβεύθηκε το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Κέντρο Φροντίδας Παιδιού της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος, που έγινε με αφορμή τον εορτασμό των 85 χρόνωνλειτουργίας του Ταμείου Περιθάλψεως των εργαζομένων της Τράπεζας και των 30 χρόνων  από την ίδρυση του Προσχολικού Κέντρου Αθηνών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νίκος Γκαργκάνας, ο τέως Υποδιοικητής κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος, Διευθυντές, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Vravefsi_Dimitreio2Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ , φροντίζει καθημερινά για τη σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, δημιουργική απασχόληση, ψυχολογική υποστήριξη και ψυχαγωγία παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών, που προέρχονται από οικογένειες βαθιά πληγωμένες από την οικονομική κρίση, έχουν χαμηλά εισοδήματα ή αντιμετωπίζουν αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η υπεύθυνη του Κέντρου κ. Δώρα Βλάχου, είπε: «Σας ευχαριστώ θερμά και σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. κ. Ιερωνύμου  καθώς και του Γενικού Διευθυντή της  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ.   Κωνσταντίνου Δήμτσα.  Το  «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ»  είναι ένα σπιτικό που χαρίστηκε στα παιδιά για να τα κάνει ευτυχισμένα. Είναι ένα φιλόξενο σπιτικό, με τις πόρτες του πάντα ανοιχτές. Ελάτε κοντά μας, έχουμε ανάγκη από τη βοήθεια και την υποστήριξη όλων. Εμείς λέμε πως, η βοήθεια που προσφέρεται στα παιδιά γίνεται συννεφάκι, που ανεβαίνει στον ουρανό και κάποτε θα πέσει σαν ευεργετική βροχή στην κοινωνία».  

Η Παιδική Χορωδία του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ», υπό τη διεύθυνση του κ. Θανάση Αθανασίου, προσκλήθηκε και συμμετείχε επάξια σε μια μαγευτική βραδιά, στους καταπράσινους κήπους του Προσχολικού Κέντρου, πλημμυρισμένη από παιδικές φωνές, γλυκές μουσικές, αγαπημένα τραγούδια και μάτια γεμάτα από συγκίνηση, αποσπώντας δυνατά χειροκροτήματα για την αξιόλογη ερμηνεία και την εξαιρετική εμφάνισή της,  που ενθουσίασε το κοινό.