Επιμορφωτικές δράσεις του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου της «Αποστολής»

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον δημόσιο παιδικό σταθμό «παιδικά όνειρα», μετά από πρόσκληση του συλλόγου γονέων των παιδιών του σταθμού.

Η επίσκεψη είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα στα παιδιά προνηπιακής ηλικίας γύρω από το θέμα της διαφορετικότητας και του σχολικού εκφοβισμού. Χρησιμοποιήθηκε οπτικό ακουστικό υλικό και εν συνεχεία βιωματικό παιχνίδι, υπό το συντονισμό της Ψυχολόγου κ. Ευαγγελίας Τζούμα και της Κοιν.Λειτουργού κ.Βασιλικής Κουτελάκη του Κέντρου Ημέρας. Η εν λόγω δράση μας έδωσε τη δυνατότητα να προσεγγίσουμε μια ιδιαίτερη ομάδα – τα παιδιά –  κι αυτό προσέδωσε αμοιβαίο ενδιαφέρον και ικανοποίηση.

Draseis_KH Xiou2Την Τρίτη 31 Μαΐου του 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου στη βιοτεχνία ζυμαρικών «Τα χερίσια της Σμαράγδας». Στη δράση έλαβαν μέρος τέσσερις επωφελούμενοι με τη συνοδεία της επιστημονικά υπεύθυνης Ευαγγελίας Τζούμα και του εργοθεραπευτή Θωμά Αλαίσκα.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ομάδας επαγγελματικού προσανατολισμού που λαμβάνει χώρα στο κέντρο ημέρας με συχνότητα μια φορά την εβδομάδα και της  αγωγής της κοινότητας.

Οι επωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους επαγγελματίες της βιοτεχνίας και να παρακολουθήσουν όλη την διαδικασία παρασκευής και παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων. Ακόμη συμμετείχαν και εκείνοι στην παρασκευαστική διαδικασία και ενημερώθηκαν για την ιστορία και την παράδοση του χώρου .

Η δράση στέφθηκε με επιτυχία ,καθώς  οι επωφελούμενοι ήταν απόλυτα ευχαριστημένοι με το πέρας της επίσκεψης. Στο μέλλον θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις από το κέντρο ψυχικής υγείας Χίου.