Το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης της «Αποστολής» ξαναπάει Μουσείο μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάμε σαν άλλοτε»

Πώς να μη νιώθεις συγκινημένος όταν είσαι ο πρώτος που εγκαινιάζει το εξαιρετικά καλά οργανωμένο και με πολλή αγάπη σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πάμε σαν άλλοτε» που διοργανώνει το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης;

Το Κέντρο Ημέρας Νεάπολης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισκέφθηκε ξανά το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νεάπολης έχοντας αυτήν την φορά ως ξεναγό τον κ. Γιώργο Μαυροειδή, εκπαιδευτή ειδικής αγωγής, ο οποίος εκπονεί και υλοποιεί το παραπάνω πρόγραμμα σε συνεργασία με την κ. Πλευρίδη. Χάρη στις ειδικές γνώσεις του κ. Μαυροειδή οι συμμετέχοντες ταξίδεψαν στο χρόνο, γνώριζαν αλλά και αρκετοί θυμήθηκαν στοιχεία καθημερινότητας και ιστορικά γεγονότα.

Στοιχεία της ιστορίας, της παράδοσης και της θρησκείας μας έγιναν ιδιαίτερα προσιτά και κατανοητά από τους παρευρισκόμενους μέσω βιωματικών δράσεων (ζωγραφική, παντομίμα, γρίφοι, ζαχαροπλαστική).

Το προσωπικό του Κέντρου Ημέρας και όλοι οι συμμετέχοντες ευχαριστούμε θερμά τον κ.Μαυροειδή και την κ. Πλευρίδη για τη θερμή υποδοχή τους και αναμένουμε με χαρά την επόμενη συνεργασία μας.