Οι επωφελούμενοι του Οικοτροφείου της «Αποστολής» στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία

Από την 1η έως και τις 16 Οκτωβρίου, φιλοξενείται  στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Μουσείο Μπουζιάνη αλλά και σε άλλους ανοιχτούς χώρους, ένα ξεχωριστό Φεστιβάλ Τέχνης που είναι αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία!

Το 1o Nefele Φεστιβάλ είναι το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία στο οποίο πάνω από 600 καλλιτέχνες, από 23 χώρες συμμετέχουν με τις δημιουργίες τους σε πλήθος δρώμενων  όπως εκθέσεις, συναυλίες, ομιλίες και συζητήσεις, εργαστήρια, κινηματογραφικές προβολές και πολλές άλλες εκδηλώσεις που καλύπτουν ευρύ φάσμα του ενδιαφέροντος. αφιερωμένες πάντα στην Ψυχική Υγεία.

 Oikotrofeio_1o-EU-Art-Festival_Psychiki-Ygeia1Οι επωφελούμενοι του οικοτροφείου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχαν την ευκαιρία την 14η Οκτωβρίου να επισκεφθούν τους χώρους που λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ, απολαμβάνοντας συλλογικά έργα της έκθεσης «Artist Residencies», που αποτελούν δημιουργίες συνεργασίας καλλιτεχνών με άτομα που έπαιρναν βοήθεια από κέντρα ψυχικής υγείας. Τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και η επίδραση που έχουν στην ψυχική υγεία των ανθρώπων είναι ο κύριος άξονας της συγκεκριμένης έκθεσης στην οποία παρουσιάζονται αφίσες, μικρής διάρκειας animation και άλλες εικονογραφήσεις.

Επωφελούμενοι και προσωπικό, θαύμασαν τα εκθέματα πολλών καλλιτεχνών,  οι οποίοι χρησιμοποιώντας  διαφορετικές τάσεις, υλικά και τεχνικές πρόσφεραν ένα πλούσιο οπτικό θέαμα όπου κεντρίζει το ενδιαφέρον και προσφέρει αφορμές για προβληματισμό και συζήτηση μένοντας  με τις καλύτερες εντυπώσεις από την έκθεση.