Ενημερωτική δράση του Οικοτροφείου ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ της «Αποστολής»

Οι επωφελούμενοι του οικοτροφείου Επανένταξη του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, είχαν την  ευκαιρία να επισκεφθούν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 στο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Labyrinth Psychotica. Πρόκειται για ένα ψηφιακό περιβάλλον προσομοίωσης, το οποίο παρουσιάζει τη βιωματική εμπειρία των ανθρώπων που πάσχουν από ψυχωτικές διαταραχές, μέσω της τεχνολογίας VR (εικονική πραγματικότητα).

 Labyrinth-Psychotica_Zappeio_Epanentaksi1Στόχος του εγχειρήματος είναι η προσπάθεια, να μπορέσουν οι επισκέπτες να κατανοήσουν τα διαφορετικά συμπτώματα που βιώνει ο ψυχωτικός ασθενής κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Οι χρήστες μπαίνουν σε έναν λαβύρινθο εικονικής πραγματικότητας, που τους αποκόπτει τις αισθήσεις της όρασης και της ακοής από τα ερεθίσματα του πραγματικού εξωτερικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε να εστιάσουν στο ιδιαίτερο σύμπαν ενός ασθενούς με ψύχωση.

Η όλη εμπειρία διαρκεί περίπου δώδεκα λεπτά, κατά τη διάρκεια των οποίων η «κανονική» πραγματικότητα διασπάται, αλλοιώνεται, παραμορφώνεται και συγχέεται με πολλαπλά και αντικρουόμενα ακουστικά και οπτικά ερεθίσματα που «βομβαρδίζουν» τον εγκέφαλο στιγμιαία ή σε ταχεία διαδοχή.

Το Labyrinth Psychotica βρίσκεται στην Ελλάδα με την ευγενική υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen Ελλάδος.

Οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι με την πραγματικά μοναδική εμπειρία και στην συνέχεια είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον καφέ τους  και να κάνουν τον περίπατο τους στους χώρους του Ζαππείου.