Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου της «Αποστολής» στηρίζει την συγκέντρωση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου που παγκοσμίως είναι αφιερωμένη στα Άτομα με αναπηρία ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία διοργάνωσε συλλαλητήριο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία για συμμετοχή στην κινητοποίηση, τα μέλη του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παραβρέθηκαν στην πλατεία Βουνακείου δείχνοντας για ακόμη μια φορά έμπρακτα την υποστήριξή τους σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της κοινότητας.

Το Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Χίου ένωσε την φωνή του με τα μέλη του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ καταδικάζοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό, την μείωση των αναπηρικών συντάξεων, τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αναπηρία σε επίπεδο εκπαίδευσης.

Η έμπρακτη  διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής και ίσων δικαιωμάτων έδωσε την ευκαιρία στους ωφελούμενους της δομής μας να νιώσουν  ότι  έχουν τη δύναμη, συμπράττοντας ως ενότητα,  να ορθώσουν εαυτούς ενάντια σε ότι πλήττει την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης υπόστασης.