Ενημέρωση σε μαθητές για την Ασφαλή Πλοήγηση και τον Εθισμό στο Διαδίκτυο από την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας της «Αποστολής» στην Καρδίτσα

Το Διαδίκτυο (Internet) εκτός από ανεξάντλητη πηγή κάθε είδους πληροφόρησης αποτελεί μέσο ψυχαγωγίας και ένα από τα πλέον δημοφιλή μέσα επικοινωνίας μεταξύ των νέων. Η χρήση του όμως πολλές φορές εγκυμονεί κινδύνους.

Το επιστημονικό προσωπικό της  Κινητής Μονάδας  Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας  του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,  μετά από κάλεσμα του κ. Γεώργιου Μπλουγούρα  διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Καρποχωρίου, πραγματοποίησε διαδραστική ομιλία σε γονείς και  μαθητές.

Η Ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας Καρδίτσας,  κυρία Ειρήνη Στάμου και η Κοινωνική Λειτουργός κ Ιωάννα Χιώτη, ενημέρωσαν  τους γονείς και τους μαθητές αντίστοιχα  για την Ασφαλή Πλοήγηση  και τον Εθισμό στο Διαδίκτυο σχετικά με την χρήση, τους κινδύνους αλλά και τους τρόπους προστασίας.

Στόχος των ομιλιών είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Ας μην ξεχνάμε πως η  ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, είτε αυτή αφορά την απλή ενημέρωση μέσω ειδησεογραφικών ιστοσελίδων μέχρι την αναζήτηση εξειδικευμένων πληροφοριών επιστημονικών θεμάτων, απαιτεί την τήρηση κάποιων απλών κανόνων που θα βοηθήσουν τον χρήστη να αποφύγει τις «κακοτοπιές» του Παγκόσμιου Ιστού.

Τα τελευταία χρόνια, η παράνομη δραστηριότητα στο Διαδίκτυο έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Κάθε μέρα, χιλιάδες χρήστες πέφτουν θύματα κάποιας διαδικτυακής απάτης, είτε λόγω κάποιου κακόβουλου λογισμικού που έδωσε πρόσβαση στον υπολογιστή σε επιτήδειους, ή δίνοντας προσωπικά τους στοιχεία σε αμφιβόλου αξιοπιστίας ιστοσελίδες.

Να υπενθυμίσουμε πως το επιστημονικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας, μετά από παρακολούθηση και πιστοποίηση του Προγράμματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που αφορά στη Κατάρτιση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στο φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο Διαδίκτυο και στους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του, μπορεί να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία – ενημέρωση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της Δομής 24410-22310 ή να έρχονται κατευθείαν σε επαφή με τους υπευθύνους στο χώρο της Μονάδας, Τρικάλων 183.