Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στο «Καρέλλειο»

Την Τρίτη 14 Μαρτίου, οι ένοικοι του «Καρέλλειου -Πρότυπη Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχαν την ευλογία να συμμετέχουν στην τέλεση της Ακολουθίας του Μεγάλου Αποδείπνου.Το ιερό μυστήριο τελέσθηκε από τον Πανοσιολογιώτατο π. Χρυσόστομο Λεβογιάννη, προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Χαλανδρίου, στον χώρο της Μονάδας.

Απόδειπνο, ονομάζεται η προσευχή που τελείται το βράδυ μετά το δείπνο ως ευχαριστία για την πρόνοια του Θεού τη μέρα που πέρασε και ως ικεσία για τη διαφύλαξη του πιστού τη νύχτα που έρχεται.

Το Μέγα Απόδειπνο, τελείται τα βράδια της περιόδου της Μεγάλης Σαρακοστής από Δευτέρα έως Πέμπτη, ενώ για τα βράδια του υπόλοιπου χρόνου προτιμάται μια συνοπτική, συντομότερη εκδοχή του, που ονομάζεται Μικρό Απόδειπνο.

Οι υποστηριζόμενοι, οι συγγενείς και το προσωπικό παρακολούθησαν με ευλάβεια την ιερά ακολουθία και έψαλλαν μαζί με τον ιερέα ύμνους, δοξάζοντας το όνομα του Κυρίου. Ο Πανοσιολογιώτατος π. Χρυσόστομος Λεβογιάννης, στο τέλος του Μεγάλου Αποδείπνου, με λόγια απλά και καρδιακά, είπε πως αυτό το Απόδειπνο ήταν το καλύτερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, λόγω της μεγάλης και ενεργής συμμετοχής όλων.