Εκπαιδευτική ομιλία στους τελειόφοιτους σπουδαστές φυσικοθεραπείας του METROPOLITAN COLLEGE από το «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ-Μονάδα Alzheimer»

Την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει το «ΚΑΡΕΛΛΕΙΟ-Μονάδα Alzheimer» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού  «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το METROPOLITAN COLLEGE πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική ομιλία στους  τελειόφοιτους σπουδαστές  φυσικοθεραπείας του Μητροπολιτικού  κολλεγίου του Πειραιά από τον φυσικοθεραπευτή της Μονάδας.

Η παρουσίαση αφορούσε στη διαδικασία επιμόρφωσης των σπουδαστών σε πιο εξειδικευμένα θέματα που άπτονται της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης εν προκειμένω στην άνοια κατόπιν επίσημης πρόσκλησης από τον επιστημονικά υπεύθυνο του παραρτήματος του κολλεγίου.

Στην ενενηντάλεπτη ομιλία επισημάνθηκαν τα χαρακτηριστικά της νόσου, τα φυσικοθεραπευτικά ζητήματα που ανακύπτουν ένεκα αυτών καθώς και ο τρόπος διαχείρισης και αποκατάστασης των ανοϊκών ασθενών.  Επιπρόσθετα επισημάνθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά στην τρίτη ηλικία και στη γηριατρική αποκατάσταση.

Η επιμόρφωση των σπουδαστών σε ένα μείζονος σημασίας γηριατρικό θέμα, όπως είναι αυτό της άνοιας ήταν ο κύριος στόχος.

Οι ερωτήσεις των σπουδαστών επί του θέματος κατέδειξαν την ανάγκη επιμόρφωσης πάνω σε εξειδικευμένους τομείς της φυσικοθεραπείας όπως είναι αυτός της θεραπευτικής προσέγγισης ηλικιωμένων με άνοια.