Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή

                                                                Φίλες και φίλοι,

Kostis DimtsasΗ Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, αφουγκραζόμενη τις αυξημένες ανάγκες για ανθρωπιστική παρέμβαση μέσα σε συνθήκες μιας ολοένα και πιο σκληρής οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας, δημιούργησε την Μ.Κ.Ο «Αποστολή». Έχοντας συναίσθηση της ιστορικής σημασίας του έργου που αναλαμβάνουμε, και με γνώμονα την ανακούφιση των πιο αδύναμων συνανθρώπων μας, φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε έμπρακτα και με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση παλιών και νέων κοινωνικών προβλημάτων, όπως αυτά που βιώνουν σήμερα οι άποροι, οι άνεργοι, οι ψυχικά ασθενείς, οι πρόσφυγες και τα θύματα του trafficking, οι μετανάστες, αλλά και απειλούμενα κοινά αγαθά, όπως το περιβάλλον και η πολιτιστική κληρονομιά.

Με την ευλογία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη συνεργασία όλων των κοινωνικών φορέων αλλά και των ενεργών πολιτών προσπαθούμε καθημερινά να αντεπεξέλθουμε στις σκληρές απαιτήσεις της προσπάθειας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η ενσωμάτωση δραστηριοτήτων με κοινωνική, περιβαλλοντική και πολιτιστική διάσταση, δεν νοείται ως απλοϊκή έκφραση φιλανθρωπίας, ούτε ως αφορμή για δημόσιες σχέσεις. Αλλά ως συνειδητή επιλογή ενεργής συμμετοχής στη συλλογική προσπάθεια για κοινωνική συνοχή, ευημερία και πρόοδο.

Δέκα χιλιάδες «γεύματα αγάπης», διανέμονται καθημερινά σε 75 σημεία της πόλης μας και ξέρουμε ότι υπάρχει ανάγκη για περισσότερα.

Όμως τα γεύματα αυτά δεν αποτελούν τη μοναδική αντιμετώπιση μιας συνεχώς διογκούμενης ανάγκης των συμπολιτών μας ανεξαρτήτως θρησκεύματος, φυλής ή εθνότητας.

Είναι αναγκαία μια συστράτευση των υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, ώστε όλοι μαζί, η «Αποστολή», το Γενικό Φιλόπτωχο, η Νεότητα, τα ιδρύματα να αναλάβουμε συντονισμένη δράση με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων αυτών των ανθρώπων που πάσχουν, υποφέρουν, κινδυνεύουν. Σε αυτό τον αγώνα δεν βαδίζουμε μόνοι αλλά με την αμέριστη συνεργασία της πολιτείας και του απλού πολίτη.

Στον ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε, κυριαρχεί η τεχνολογία και η ψηφιακή επικοινωνία. Κανείς πλέον δεν μπορεί να παραβλέψει τη δυναμική της νέας αυτής πραγματικότητας. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το ανοιχτό forum: ένα νέο, άμεσο, εναλλακτικό περιβάλλον επικοινωνίας. Ένα σύγχρονο τόπο ενημέρωσης και συζήτησης. Αυτός ο διαδικτυακός χώρος είναι ανοιχτός σε όλους εσάς και θα φιλοξενεί τις απόψεις, τις τοποθετήσεις, αλλά και τις ανακοινώσεις σας.

Θεωρούμε ότι αυτή η διαδικτυακή πύλη (portal) την οποία δημιούργησε η Μ.Κ.Ο Αποστολή, θα συμβάλλει στον εμπλουτισμό του διαλόγου, σε θέματα σχετικά με το κοινωνικό έργο και θα κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική την τόσο αναγκαία στις μέρες που ζούμε ανθρωπιστική δράση.

Κωστής Δήμτσας
Γενικός Διευθυντής