“ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ” Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

Dimitreio_Ktirio_web

“ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ” Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Ένας από τους βασικούς στόχους της «Αποστολής» είναι η παροχή βοήθειας και στήριξης σε ευπαθείς οικογένειες και τα παιδιά αυτών. Η «Αποστολή» στηριζόμενη στην αρχή αυτή εγκαινίασε τον Οκτώβριο του 2013 το  «Δημήτρειο» Κέντρο Φροντίδας και Αγωγής Παιδιού στο Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Το ΚΔΑΠ παρέχει μετά το σχολείο προγράμματα σε 60 παιδιά, δημοτικού και γυμνασίου, ηλικιών 6-12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων των παιδιών, ψυχαγωγία και φροντίδα.

Το όραμα του ΚΔΑΠ είναι να εξασφαλίσει στα  παιδιά  πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας προγράμματα μέσα στην κοινότητά του. Μέσω των μετασχολικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Κέντρο οι γονείς και οι κηδεμόνες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα παιδιά τους έχουν ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον να απασχοληθούν μετά το πέρας της σχολικής ημέρας.

Το ΚΔΑΠ παρέχει μαθησιακές ευκαιρίες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους και προσφέρει καινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες, που εμπλουτίζουν και συμπληρώνουν τα κλασικά μαθητικά προγράμματα. Ζωγραφική, ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακοί χοροί,  μουσική, χορωδία, κατασκευές, κηπουρική,  αγιογραφία, μικροϋφαντική και  θεατρικό παιχνίδι είναι μερικά από τα τμήματα της δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούν στο Κέντρο.  Τα μέλη του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, δίνουν τον  καλύτερό τους εαυτό για την άριστη λειτουργία του προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα τη φροντίδα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Διαβάστε πιο αναλυτικά για το “ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ” Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΩΝ 2015-2016

Υπεύθυνη Κέντρου: Δώρα Βλάχου,

Διεύθυνση: Αγ. Κωνσταντίνου 7, Μοσχάτο,

Τηλ.- Φαξ: 210 4833080,

dimitriokdap@mkoapostoli.gr

Κτιριακές Εγκαταστάσεις

Δραστηριότητες

1ο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα (16/06/2014 – 25/07/2014)

Εγκαίνια

Σχολιάστε

(το email σας δεν θα δημοσιευθεί). Υποχρεωτικά πεδία *